CliCme! TALLER INFANTIL DE FOTOGRAFÍA

HORARI: Dissabte d’11 a 12.30 h
QUOTA: 45,77 € + 5 € material
PROFESSORA: PETITES EXPERIÈNCIES FOTOGRÀFIQUES
ESPAI: 
INICI TALLER: Dissabte 24 de gener
DURADA : 9 sessions (13,5 h)

DESCRIPCIÓ:

“PETITES EXPERIÈNCIES FOTOGRÀFIQUES” US PROPOSA:
Descobrir jugant els principis físics/químics, així com plàstics de la fotografia i obrir-la a nous camps de l’aprentatge.
Experimentar amb les possibilitats d’aquest medi, afavorint especialment l’experimentació plàstica, sensorial, analítica i de recerca a nivell infantil, com un joc i una descoberta.
Aprehendre els elements bàsics del llenguatge fotogràfic (llum,ombra,transparència,contrast, color,blanc i negre,positiu-negatiu, imatge, enquadrar,narració visual..etc… ) enriquint el seu llenguatge visual i plàstic, incorporant tècniques fotogràfiques antigues, manuals i digitals.
La temàtica i les tècniques de les activitats són, bàsicament , fotogràfiques però aniran molt lligades a l’experimentació i a la confecció amb altres materials i medis, sempre cercant una vessant lúdica però rigurosa, que els ajudi a “mirar” i “sentir” de moltes formes el medi, el propi cos, o l’entorn.

1. FEM FOTOGRAMES!
Farem imatges sorprenents amb llum
Seran dues sessions, en una treballarem amb objectes de diferents opacitats i formes i en l’altre farem fotogrames dels nostres perfils.

2. FEM EL NOSTRE CONTE!!!!
Confecció d’unconte, a partir d’imatges reciclades de premsa o altres i les que fem al taller. Treballarem també el text i el disseny que acompanyarà les imatges enforma de conte. Seràuna bona introducció a la fotografia i a la narració visual.

3. FEM UNA GINKANA FOTOGRÀFICA!!!!
Farem unrecorregut amb fites i proves.
Com si fos una ginkana tradicional, els nens hauran de seguir un recorregut en el que trobaran unes fites i proves per assolir, bàsicament fotogràfiques, el resultat serà un tresor fotogràfic.

4. DIBUIXEM AMB LLUM!!!!
Farem pintura amb punts de llum.
Pintarem formes amb llanternes , en una habitació una mica fosca, i en farem fotografies digitals. Les imprimirem i així podem “veure” el nostre dibuix fet amb llum.

5. DISFRESSEM-NOS AMB IMATGES !!!!
Farem vestits de llum i color.
Projectarem imatges sobre la mainada, escolliran la que més els hi agradi.Contemplarem com les imatges es poden projectar, les formes que agafen, i com els cossos semblen vestits per elles. Farem una foto als nens que podran tenir com a record.

6. FEM UN MURAL AMB FOTOS!!!!
Crearem un mural gegant fent un collage amb imatges . Composarem escenes que ens agradin de temàtiques que escollim entre tots, cercarem imatges de premsa que retallarem, i en farem d’altres noves.
Amb aquest material, crearem una escena gegant que anirem confeccionant fins construir un mural col.lectiu.

7. FEM-NOS UN RETRAT!!!!
Farem fotografies i collage.
A partir dels retrats que farem dels nens, els fotocopiaran i retallaran,per recomposar-los i confeccionar un autorretrat amb un collage de les imatges. Els resultats poden ser molt sorprenents.

8. EXPLORA I EXPLORA’T!!!!
Farem untaller de retrat amb escàner.
“Fotografiarem” als nens de diferents maneres i amb diferents objectes personals o que els hi agradin, posats directament damunt d’un escaner. Quan obtinguem les imatges ens adonarem de què passa i en tornarem a fer
més.

9. MIRA LES LLETRES!!!!
Farem una recerca de la A a la Z . Farem un abecedari visual, a partir d’imatges copsades en un recorregut
pels espais de l’escola o els seus voltants. Volem crear un alfabet a partir de l’observació de les formes dels objectes i d’entendre els enquadraments i els punts de vista. Els nens hauran de cercar en el seu entorn objectes, estructures o formes que inspirin les lletres de l’alfabet, per confeccionar-ne un de propi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s