Conceptualització i elaboració de projectes documentals

HORARI: Dilluns i dimecres de 18.30 a 21.30 h
(3, 5 i 10 de juliol)
PREU: 59,40 €
CALENDARI:  inici dilluns 3 de juliol de 2017
DURACIÓ DEL CURS: 9 hores
PROFESSOR/A: Hanna Jarzabek
CAL PORTAR:

PROGRAMA DEL TALLER:

Estàs pensant a realitzar un projecte fotogràfic documental aquest estiu i necessites ajuda a nivell de plantejament i de pre-producció? Aquest taller et podrà servir de suport. A través d’exemples concrets la professora mostrarà com elaborar la teva tesi de treball, construir un mapa conceptual del projecte, triar un format adequat, elaborar un pla fiable de pre-producció i preparar entrevistes de cara a la futura publicació en premsa.
El taller estarà dividit en part teòrica i pràctica.

La part teòrica servirà per elaborar punts clau de plantejament i de l’elaboració del tema. A través d’exemples concrets s’explicarà com realitzar la recerca prèvia, enfocar el tema i construir la seva tesi de treball (mapa conceptual); com buscar contactes i com desenvolupar un pla de producció fiable.
S’avaluarà exemples de diferents tipus de format (projecte foto-periodístic basat en fotografia i text, multimèdia, web documental interactiu, projecte expositiu) elaborant punts pro i contra de cadascun (equip i material necessari, temps de realització, costos). S’esbossarà possibles problemes i dubtes que poden sorgir durant la realització del projecte i aspectes legals de la realització (permisos, contractes, assegurances). Més endavant s’avaluarà punts clau de la construcció d’un discurs narratiu i de l’elaboració del guió a seguir.
Finalment s’explicarà com preparar entrevistes de cara a una futura publicació en
premsa.

En la part pràctica del taller, s’apliquessin nocions desenvolupades en les sessions
teòriques per avaluar l’elaboració dels temes de projectes dels alumnes i
construir un mapa conceptual i l’esbós del guió de realització per a cada projecte
en concret.

Contingut detallat:

Teòric 1:
• Elaboració i planificació del projecte documental: com seleccionar el tema, com enfocar-ho, recerca i com construir la seva tesi de treball.
• Elecció del format: avaluació de diferents tipus del format (reportatge de premsa, exposició fotogràfica, multimèdia, transmèdia i documentals interactius); adaptació del format segons cada tema i segons sortides concebibles; equip i material necessari per a
cada format.

Teòric 2:
• Desenvolupament del projecte: contactes previs i cerca de contactes in-sitiu; desenvolupament narratiu en el terreny; possibles problemes i dubtes al llarg del treball.
• Aspectes legals de la realització: obtenció de permisos i contractes de cessió de drets d’imatge.
• Punts clau de la construcció d’un discurs narratiu; elaboració del guió a seguir; preparació d’entrevistes de cara a una futura publicació en premsa.

Pràctica 1:
• Avaluació de temes dels alumnes: presentació de recerca i elaboració de tesi de treball, mapa conceptual i guió de realització.

Pràctica 2:
• Avaluació de temes dels alumnes: presentació de recerca i elaboració de tesi de treball, mapa conceptual i guió de realització.

 

A càrrec de: HANNA JARZABEK
http://www.hannajarzabek.com

Politòloga de formació, des de 2008 viu i treballa a Barcelona com a fotògrafa freelance. Els seus reportatges van ser publicats en revistes com: Le Nouvel Observateur (França), Interviú, El Periódico de Catalunya, Zazpika (Espanya), Gazeta Wyborcza i Polityka (Polònia), entre d’altres.

Guanyadora de la Beca GrisArt de Fotoreportatge 2015 (Escola Superior de Fotografia), de la Beca Fotografia i Societat 2014 (Barcelona) i de la Beca del 10è Fòrum Fotogràfic Can Basté 2010 ha rebut diversos premis i mencions, destacant: POY Latam 2015 (Mèxic ) amb el Tercer Premi en la categoria Multimèdia – Vida quotidiana; finalista del CROSS VIDEO DAYS PARIS 2014, amb un projecte del web documental interactiu; finalista de la segona Convocatòria del 19è FotoPres “la Caixa” (Barcelona 2013) i finalista del Grand Press Photo 2012 (Polònia) en la categoria single picture “News”.
Entre les seves exposicions nacionals i internacionals destaquen: exposició col·lectiva al Museu Nacional de Varsòvia (Polònia) i exposició individual al Museu Municipal d’Orense. Ha participat en diferents festivals, destacant: SCAN OFF Tarragona 2016, Santander PHOTO 2016, FOTONOVIEMBRE Tenerife 2016 i el VIII Biennal Xavier Miserachs 2014. Des de fa dos anys col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, elaborant projectes audiovisuals sobre la diversitat sexual i de gènere.

Anuncis