Escriptura per a fotògrafs

Taller Escritura para Fotografos Can Basté
 
HORARI: Dijous de 19 a 21 h
(6, 13, 20 i 27 d’octubre)
QUOTA: 39,78 €
CALENDARI: inici Dijous 6 de octubre
DURACIÓ DEL CURS: 8 h
PROFESSOR/A: Laura Calonge
CAL PORTAR: 
 
 
 
PROGRAMA DEL TALLER:

Fas bones fotos però els teus textos no estan a la mateixa altura? T’encanta escriure però et falten eines? La importància d’acompanyar un treball fotogràfic amb un bon text i un títol suggeridor és cada vegada més necessària. El text pot fer que una foto guanyi punts o, per contra, deslluïr part de la seva càrrega visual.
Proposo no un curs d’escriptura més, sinó d’escriptura per a fotògrafs que necessiten fer els seus textos més atractius, sigui per divulgar els seus treballs fotogràfics o per presentar-los a projectes i concursos.

Es tracta d’un curs de redacció on també s’explicaran tècniques i formats digitals que afavoreixin l’audiència de lectors.

Recursos per escriure texts atractius per acompanyar fotografies, projectes fotogràfics o documentals enfocat a fotògrafs de qualsevol tipus que vulguin millorar les seves tècniques de redacció.

 

Programa i/o continguts bàsics
– Nocions bàsiques de redacció periodística.
– Tècniques per escriure texts amb ganxo.
– Treballant sobre les fotografies: títols, descripció, narració.
– Coneixerem característiques dels mitjans digitals: blogs, web, xarxes socials.
– Escriure textos per presentar projectes fotogràfics.
– Eines digitals per optimitzar texts i posicionament.
– Paraules clau, títols i estratègies.

 

Metodologia
Coneixerem recursos i diferents plataformes en xarxa. Exposarem i comentarem fotografies en classe. Exemples de mitjans, fotos i textos. Els alumnes redactaran els seus propis textos i articles per a diferents formats i els compartiran en classe per contrastar l’opinió dels seus companys.

 
 

Laura Calonge és llicenciada en Humanitats , Màster en Comunicació digital, i Fotografia Professional en el IEFC. Col·laboradora de mitjans i escriptora. Publica articles d’opinió setmanal sobre imatges d’actualitat en el fotodiari digital The Objective, i en Neupic. Autora d’un llibre sobre turisme cultural, “50 festes populars d’Espanya que has de conèixer” (Grupo Planeta). Participant ocasional en programes de ràdio. http://www.lacalonge.com
Anuncis