ITINERARI HISTÒRIC DE CAN BASTÉ 2015

 

DATES I I HORARIS:
Dissabte 17 d’octubre a les 18 h (Places exhaurides)
Diumenge 18 d’octubre a les 12 h (Places exhaurides)
Dissabte 14 de novembre a les 18 h (Places exhaurides)
Diumenge 15 novembre a les 12 h (Places exhaurides)

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:
Quatre personatges històrics vinculats estretament amb Can Basté són l’eix vertebrador d’aquestes visites teatralitzades. Es visitarà l’exterior i interior de l’antiga masia, coneguda com Can Nadal, gràcies i a través de la visió de personatges històrics que explicaran des de la seva perspectiva qui eren, què feien i quina relació tenien amb el gran casalot. Així es podrà fer un viatge pel temps, des del segle XVIII fins els anys ’80 del segle passat. Duració de l’activitat, una hora.

BANNER2

DESCRIPCIÓ DELS PROTAGONISTES:
En Cigró (finals segle XX): personatge també conegut com “Cigronet”, va ser l’últim habitant de Can Basté als anys ’80 del segle XX, es diu que era ell qui feia funcionar el tiovivo que es va instal·lar a l’exterior de Can Basté. Personatge molt conegut entre els veïns.

Capellà (segle XIX): qui oficiava el servei religiós a la petita parròquia i església de Santa Eulàlia de Vilapicina quan Can Basté va funcionar com a rectoria durant el segle XIX.

Antoni Nadal (segle XVIII): propietari de Can Basté, va ser un industrial d’indianes que va fer fortuna i gràcies a ell es deu la remodelació de la masia a casalot senyorial decorant les façanes de “Can Nadal” amb esgrafiats. Va unir l’església amb la casa mitjançant un pont i va incentivar la remodelació i engrandiment de l’esglèsia de Santa Eulàlia.

Pau Basté (segle XVIII): masover de Can Basté en el segle XVIII quan el propietari era Antoni Nadal i a la masia se la coneixia amb el nom de Can Nadal. És gràcies aquest masover que la masia va canviar de nom i ha passat a la història com Can Basté.

INSCRIPCIONS PER LLISTA D’ESPERA:
– Edat mínima 10 anys.
– Presencialment
_________________________________________________________________________

ORGANITZA: GRUP D’HISTÒRIA DE NOU BARRIS – CAN BASTÉ
Cicle d’activitats “20 anys de Can Basté” i “10 anys del Grup d’Història Nou Barris – Can Basté”

Anuncis