Moonwalk, fotografia amb lluna plena

13233140_1034949313246228_5599264020574428002_n
 
HORARI: Divendres 14 d’octubre de 18 a 24 h
QUOTA: 39.60 €
CALENDARI: Inici divendres 16 de setembre
DURACIÓ DEL CURS: 6 h
PROFESSOR/A: Marta Bretó
CAL PORTAR: Roba d’abric, calçat còmode,
càmera, objectius, trípode i sopar tipus picnic

 
 
PROGRAMA DEL TALLER:

18-20 h Sessió teòrica introductòria al món de la fotografia nocturna amb llum de Lluna (a Can Basté)
20-24 h Desplaçament en transport públic i sortida nocturna (L9 plaça de l’Esglesia, Santa Coloma de Gramenet – recorregut per la Serra de la Marina)

Un moonwalk, tal i com el seu nom indica, consisteix en un passeig amb Lluna. La idea d’aquesta activitat és la d’apropar als participants al món de la nit, fent que es gaudeixi d’un nou aspecte del paisatge i de la fotografia, a través d’experiències com ara caminar amb l’única llum de la pròpia Lluna o conèixer el funcionament del nostre aparell fotogràfic, les seves possibilitats i limitacions durant la nit.

Durant l’excursió nocturna, ens endinsarem al Parc Natural Serralada de Marina on, a través d’una pista de terra, anirem ascendint fins al Poblat iber Puig Castellar, des d’on obtindrem una panoràmica de la nostra ciutat. Durant el recorregut, experimentarem amb les possibilitats fotogràfiques de la nit i la Lluna plena. Abans de baixar, farem un sopar tipus picnic amb la ciutat als nostres peus.

Marta Bretó Lucio. Nascuda a Santa Coloma de Gramenet el 1986, és guia de baixa i mitja muntanya titulada, Graduada en Fotografia i Creació Digital i Postgraduada en Postproducció Audiovisual Avançada per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professora de fotografia de natura i audiovisual, imparteix cursos i tallers en institucions privades i públiques. Ha participat en simpòsiums i conferències amb temes relacionats amb el paisatge nocturn, la fotografia de natura, la realització de treballs audiovisuals o l’autoedició de treballs impresos diversos.

És membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura i ha col·laborat amb associacions relacionades amb la fotografia i la natura, així com la seva divulgació, com ho són EDC Natura i Montphoto (on actualment s’encarrega de l’apartat audiovisual). És guia fotògrafa a l’empresa de viatges fotogràfics Australphoto, on és la responsable de guiar l’expedició a Islàndia. Ha participat en exposicions col·lectives com Bric Art Project i ha organitzat diverses de pròpies, com Sideral i Del Congost a la Calma, projecte que també consisteix en un llibre de fotografies del qual també és autora. Posseeix un arxiu de més de 60.000 imatges de natura de diverses temàtiques, localitzacions i espècies. Ha realitzat diverses expedicions fotogràfiques, destacant la volta a Islàndia.