PÀ SENSE TOMAQUET, LA BARCELONA MEDIEVAL A TAULA

Propostes tallers cuina Al Hanan

 

CALENDARI: 11 de maig de 2015
HORARI: Dilluns de 18.30 a 21.30 h
Preu: 10,20 € + 7,5 € material
PROFESSOR: Muntsa Holgado /
Col·lectiu Al hanan
DURADA: 1 sessió (3h)
 

 

DESCRIPCIÓ:

Objectiu del taller
Conèixer les característiques de la cuina medieval catalana, què posaven a taula i què no, i el
seu origen. Aproximar-nos a la vida quotidiana dels barcelonins i barcelonines medievals, i anar
a la recerca de la nostra cultura del gust, una mescla única de diverses cultures: cristiana, jueva
i àrab.

Metodologia
Comencem amb una dinàmica participativa per identificar l’origen dels aliments que fem servir a
la nostra cuina. Èmfasi en les diverses influències (culturals i de territori) dels diferents aliments.
Farem una contextualització històrica i sociològica de la vida quotidiana de la Barcelona
medieval i parlarem de les característiques principals de la cuina medieval catalana.
Aprendrem a cuinar un menú medieval complet i el degustarem.
Dossier amb receptes.
L’objectiu final del taller és fer sensibilització sobre l’origen divers de la nostra cuina antiga i
com s’ha conformat el nostre gust gràcies a les aportacions de les cultures cristiana, àrab i
jueva, i posteriorment de l’aportació americana.

Difusió
Hi ha cuina catalana sense el tomàquet? Tot va venir d’Amèrica? Viatge al temps medieval a
través de la cuina, a la recerca dels elements que conformen la nostra cultura del gust.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s