Taller de Fotoperiodisme

jordi-borras
HORARI: Dimarts de 19 a 21 h
QUOTA: 80 €
CALENDARI: Inici dimarts 9 de maig de 2017
DURACIÓ DEL CURS: 16 h (8 sessions)
PROFESSOR/A: Jordi Borràs
CAL PORTAR: disposar de càmera rèflex digital
* Son necessaris coneixements de fotografia.

 

 

Objectiu del taller

Taller teòric-pràctic per apropar-se a l’especialitat professional de la fotografia en mitjans de comunicació gràfics i agències de notícies. Els participants d’aquest curs inicial en fotoperiodisme s’enfrontaran als mateixos reptes que els fotògrafs de premsa s’enfronten diàriament en el seu ofici.

Tot el taller es desenvoluparà sobre la creació de diversos reportatges fotogràfics fets pels alumnes, amb l’objectiu final d’adquirir diferents llenguatges visuals, tècniques i nocions d’edició gràfica i de narrativa fotogràfica.

Metodologia

Curs teòric-pràctic on les sessions es divideixen en teoria especifica i revisió dels encàrrecs realitzats en les sessions anteriors. Un dels puntals del taller serà la pràctica constant amb sortides al carrer per posar en pràctica els coneixements adquirits. També hi haurà formació pràctica i teòrica en edició gràfica.

Programa

-Fotografia de notícies diàries.
-Fotografia en situacions conflictives en terreny urbà.
-Fotogaleries a mitjans de comunicació.
-Drets i deures del fotoperiodista.
-El retrat en premsa.
-Edició gràfica.
-Narrativa visual.

A qui va destinat

Destinat a tot públic interessat a conèixer la realitat del fotoperiodisme.

Material

Imprescindible disposar de càmera rèflex digital, o bé càmera compacta/mirrorless amb opcions manuals. Imprescindible tenir nocions bàsiques de domini tècnic de la càmera. Preferiblement cal disposar d’un ordinador portàtil amb software instal·lat per a edició de fotografies, preferentment Adobe Lightroom o Photoshop (o altres programes d’edició gràfica amb característiques similars).